One pot pasta

8/18/2016


Stalo se vám někdy, že jste úplně náhodou narazili na recept, který jste pak museli zkusit? Mě absolutně fascinují recepty na "one pot pasta", neboli "těstoviny v jednom hrnci". První z těchto receptů jsem našla při bezcílném prolézání internetu, prostě omylem, a od té doby jsem jich viděla spousty. Nejen že vypadají úplně jednoduše a výborně, ale hlavně jsem recept potřebovala vyzkoušet, abych prostě uvěřila, že to funguje. A víte co? Funguje to.

Myšlenka one pot receptů je v tom, že všechno, z čeho bude výsledný pokrm složen, se nahází do jednoho hrnce, aby se jídlo smíchalo, chutě spojily, a finální výtvor aby byl prostě dokonalý. Já jsem vyzkoušela právě ten první recept, který jsem našla, ačkoli jsem si ho mírně modifikovala podle toho, co mám doma, co mám ráda apod. I když by asi praví Italové zaplakali, tento způsob vaření těstovin je vážně senzační, úplně jednoduchý a hlavně trvá asi 15 minut, s nakrájením zeleniny možná 20. Musíte to ale vyzkoušet, jinak tomu neuvěříte :)


Moje ingredience byly:

  • pochopitelně voda
  • celozrnné špagety
  • rajčata (doporučuji použít cherry rajčátka, ale neměla jsem je)
  • pár koleček cibule
  • nakrájený stroužek česneku
  • bazalka
  • sůl
  • oregano
  • pár kapek olivového oleje
  • rukola
  • parmezán

Pochopitelně, čím více sýru použijete, tím více se vám potom těstoviny a vzniklá omáčka spojí. Po naházení ingrediencí do hrnce to celé prostě dáte vařit - pochopitelně bez pokličky, pokud chcete, aby se vám voda vypařila a zůstala více či méně hustá omáčka - mícháte a čekáte. A pak je to prostě hotové! Můžete samozřejmě různě dochucovat, ale mně stačilo hodit na talíř a mohlo se podávat. Dobrou chuť!


Nemůžu se dočkat, až vyzkouším další recepty na One pot pasta, a pokud budou stát za to, tak se o ně s vámi moc ráda podělím. A jestli recept zkusí někdo z vás, dejte mi vědět, z čeho jste jídlo připravovali a jak se vám povedlo :)

0 komentářů